suikervrije mueslirepen

Verschillende soorten suikervrije mueslirepen

In mueslirepen uit de supermarkt zit vaak veel suiker. Nu kun je zelf met deze recepten je eigen mueslirepen maken zonder suiker, en precies met de ingrediënten die jij lekker vindt. Het is heel handig om een groot aantal mueslirepen te maken, zodat je er dagenlang van kan genieten. Een heerlijk tussendoortje om overal mee heen te nemen, en om weer even een paar uur vooruit te kunnen!

Basisingrediënten

200 gram havervlokken

120 ml melk

3 lepels pindakaas

2 eetlepels olie naar keuze

Mogelijke aanvullende ingrediënten

Kies wat je zelf lekker vindt! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gedroogd fruit, noten, zaden, stukjes chocolade, pitten, rozijnen, dadels, honing… Daarnaast kun je kruiden gebruiken die jij lekker vindt. Speculaaskruiden, kaneel misschien..?

Recept

Eigenlijk is het heel simpel. Je mengt de havervlokken met al je gekozen aanvullende ingrediënten. Daarnaast warm je de melk op in een pan en voeg je daaraan de pindakaas toe. Harde ingrediënten die je zacht wilt hebben kun je toevoegen aan de melk met pindakaas, bijvoorbeeld dadels of gedroogd fruit. Daarnaast voeg je de olie toe aan het melkmengsel. Als dit alles een mooie gladde massa is geworden, gooi je de havervlokken en de rest van je ingrediënten in de pan bij je melkmengsel. Roer het goed door elkaar. Vervolgens stort je deze mix in een ovenschaal of bakplaat (met bakpapier eronder), druk je het plat met een lepel en bak je het in de voorverwarmde oven in 20 minuten zo klaar. Voordat je het in repen snijdt moet je de bakplaat wel even laten afkoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *