suikervrije pannenkoekjes

Gemakkelijke suikervrije pannenkoekjes

Voor deze suikervrije pannenkoekjes heb je niet veel nodig. Je kunt de pannenkoekjes bakken in een olie naar keuze, of je bakt ze lekker in boter. Door de banaan zijn de pannenkoekjes zelf al heel zoet, dus achteraf hoef je geen suiker toe te voegen. Mocht je toch een enorme zoetekauw zijn, dan kun je nog honing of agavesiroop op je pannenkoekjes schenken om het suikervrij te houden.

Ingrediënten

Een banaan

Twee eieren

Kaneel

Olie of boter om in te bakken

Deze ingrediënten zijn genoeg voor een ontbijtje voor één persoon. Wil je meer maken, verdubbel dan gewoon de ingrediënten een aantal keer. Zorg ervoor dat je banaan lekker rijp is.

Recept

Prak de banaan en meng met de eieren. Als je een staafmixer hebt, kun je de banaan en eieren in een kom direct met elkaar vermengen. Voeg een beetje kaneel toe aan het beslag. Maak met dit beslag kleine pannenkoekjes. Maak ze vooral niet te groot: een pannenkoek ter grootte van de hele pan is moeilijk om te draaien omdat het beslag niet heel sterk is. Draai ze na een paar minuten om zodat ze aan beide kanten bruin worden. Makkelijker wordt het niet! Eet smakelijk!

Suikervrije poffertjes

Als je een poffertjespan hebt kun je daar ook heel goed minipannenkoekjes in bakken. Maak de pannenkoekjes in dat geval niet te dik, zodat de binnenkant ook gaar kan worden. Doe een klein beetje boter of olie in de kuiltjes van de pan, en schep daar wat beslag in. Draai na een paar minuten om met een vork.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *